Menyasszonyi baleset-megelőzési kalauz

Léteznek témák, amikről általában nincs szó sem az esküvői kalauzokban, és a tapasztalt menyasszonyok sem avatják be a házasulandókat az olyan rejtelmekbe, mint hogyan lehet menyasszonyi ruhában lépcsőzni, pisilni vagy milyen gondok adódhatnak egy egyszerűnek gondolt cipőváltás esetén. Egyes szórakozásnak vélt mulatságok – mint például a menyasszonyrablás viszont valós balesetveszélyt jelenthetnek.

A ruha hossza

Fontos, hogy a ruha hossza megfelelően legyen beállítva. Esztétikailag ugyan előnyösebb, ha a ruha hosszabbra van hagyva, praktikussági szempontból azonban a rövidebb a jobb. Tánc közben a hosszúra hagyott ruhára akaratlanul is ráléphetnek a közvetlen közelben mulatozó vendégek, ami a menyasszony továbbhaladásával sajnos – nem egy esetben – elszakad.

Cipőváltás

A ruha hosszát a menyasszonyi cipőhöz állítják be, ami általában az 5 centi magasságot is meghaladhatja. Sok menyasszony kényelmi szempontból később egy alacsonyabb sarkú vagy balerina cipőre vált, ami a ruha hosszára is hatással lehet. Hihetetlen könnyű óvatlanul rálépni a megereszkedett abroncsra vagy a tánc közben alánk kerülő plusz 5-6 centi anyagra, és hatalmasat esni benne. Ezt higgyétek el, sajnos tapasztalatból beszélek.

Combfix vs harisnya

Nagy kérdés, hogy harisnyanadrágot vagy combfixet vegyünk fel esküvőre. A harisnyanadrág 40 fokban a többnyire nem éppen természetes alapanyagú (fogalmazhatnék úgy is, hogy 100%-ban műszálas) menyasszonyi ruha alatt maga a kínszenvedés, a combfix meg lecsúszhat. Még a szilikon pánt ellenére is. A bokán landoló combfixbe egy rosszul irányzott mozdulat esetén beakadhat a cipő sarka, melynek folyományát nem részletezném.

Ennek elkerülésére is léteznek trükkök: ne testápolózzuk és ne púderezzük a lábunkat a combfix felvétele előtt, hogy legyen meg a kellő tapadás. A profik a harisnyatartóra esküsznek, amely nemcsak szexi, de ilyen esetben határozottan praktikus is lehet.

Szemfelszaladás esetén, SOS segítség lehet a színtelen körömlakk vagy egy jó erős hajlakk ráfújása a problémás területre, amivel megállítjuk a futást. Azért nem árt, ha egy pótharisnya ott lapul valahol a kezünk ügyében.

Lépcsőzés abroncsos ruhában

Abroncsos ruhában főleg lefelé menet nem egyszerű a mozgás. Egy jól irányzott mozdulattal kell elkapni és a ruhával összefogni az abroncs megfelelő karikáját. Ennek begyakorlása beletelhet némi időbe, de pár óra elteltével a mozgás is egyre magabiztosabbá válik. Kölcsönzött ruha esetén érdemes a szalonban pár kört tenni benne, lépcsőzni és gyakorolni a fordulást – különösen uszályos ruhában. Apropó, uszály…

Uszály

Az uszályt egy határozott félfordulattal a megfelelő oldalra csaphatjuk át, ám vigyázni kell arra, nehogy valahova beakadjon, és menet közben észrevétlenül kiszakítsuk.

Pisilés menyasszonyi ruhában

Erről nem sok helyen lehet olvasni, sajnos kevesen gondolnak erre a problematikára vagy egyszerűen csak tabuként kezelik. Ezen a blogon nincsenek tabuk, hiszen az a cél, hogy hasznos tanácsok jussanak el a menyasszonyokhoz.

Nagy kiterjedésű ruha esetén érdemes centiszalaggal lemérni a szoknya ármérőjét és a vendéglátóhely mosdójának szélességét. Bizony, nem egy esetben fordul elő, hogy a menyasszony nem fér be az átlagembernek kialakított WC-be. Ilyen esetben két megoldás kínálkozik: Abroncsos ruhában ha nem is sérültek, de mozgáskorlátozottak biztosan vagyunk! Ha van az étteremnek mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdója, érdemes hozzá elkérni a kulcsot. Ha nincs, akkor érdemes az átöltözésre kijelölt helyiségbe vonulni, ahol biztosan rendelkezésre áll egy nagyobb terű fürdőszoba.

Abroncsos ruhában a menyasszony valószínűleg egyedül nem boldogul, így érdemes valaki segítségét kérni. A viccet félre téve saját ruha esetén mindenképpen jó, ha a kisebb baleseteket elkerülve otthon kipróbálod benne a WC-re ülést illetve a fölé hajolást.

 

Menyasszonyrablás

Ha baleset témakörénél járunk, érdemes megemlíteni a legnagyobb balesetveszéllyel járó szórakozást: a menyasszonyrablást. Nem kis számú menyasszony szokott csonttörés vagy egyéb sérülés miatt a baleseti sebészeten kikötni. A vőlegény barátai az italtól felbátorodva magukat izmos Odüsszeusznak képzelve kaphatják fel a menyasszonyt, akivel a nagy hévvel futó kapatos elrabló eleshet vagy véletlenül nekicsaphatja a menyasszonyt egy oszlopnak vagy ajtófélfának. Érdemes a rablást mindenképpen előre egyeztetni vagy annak módjáról beszélni, egyes esetekben pedig – a vőlegény barátaitól függően – megtiltani azt.

Buborékfújás

Csodálatos képek készülhetnek a szálló buborékokkal. Egészen addig boldogító ez a mulatság, amíg járólapot, márványfelületet, ne adj’ isten a táncparkettet kezdik beteríteni jó szappanos vízzel. Ennek folyományát szintén nem kell részleteznem.

Nem kell nagy dolgokkal készülni ezen balesetek megelőzéséhez: elég egy kis odafigyelés, és mind a menyasszony mind a ruha épen kerül ki a nagy lakodalmazásból.

Ha vannak még kérdéseid a témában, tanácsot szeretnél kérni, vagy segítségre lenne szükséges az esküvőd megszervezésében, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Konzultálok az esküvőszervezővel