Elnapolt kreatív fotózás és a „Trash the dress”

Elvileg a fotózás része az esküvői nap forgatókönyvének: általában a párok a szertartás előtt szoktak elmenni néhány órára beállított képeket készíteni. És mi van akkor, ha aznap nem elérhető a számotokra kedves helyszín? És ha zuhog az eső?

Ha van számotokra egy kedves helyszín, például egy kastély, tópart, napraforgómező stb., és az esküvő napján lehetetlenség oda eljutni, akkor készítsétek el a fotósorozatot egy másik nap! Hogy hogyan? Az esküvő napján készítenek rólatok néhány beállított fotót, majd a fotózkodós napon frissen, üdén, kipihenten, mosolygósan jöhet a következő sorozat!

Manapság már nagyon nem divat műterembe vonulni, és ott beállított fotókat készíteni. Magyarország vizuális kultúrája is gyere fejlettebb: mindenki jobban értékeli a természetességben rejlő profizmust, ezért egyre több helyen lehetőség van egy másik napon elkészíteni a kreatív fotókat.

Esküvőszervezőként fontosnak tartom, hogy az eseményről a legelőnyösebb képeknek kell elkészülniük, így a forgatókönyv összeállításakor a fotós kollégákkal egyeztetve mindig az adott napi fényviszonyokat is szem előtt tartjuk. Például május végén 16 óra előtt egyetlen szabadtéri képet sem hajlandó készíteni, mivel olyan szögben áll a nap, hogy a képeken hatalmas karikák éktelenkednének a szem alatt. Hm, mi egyszerű földi halandók erre például nem gondolunk…

Az esküvői szezonban a fotósok általában hétvégén foglaltak, ám hétköznapra szinte bármikor lehet időpontot szerezni. Sőt, hallottam már olyan téli esküvőről, ahol készítettek a latyakos utcán néhány képet, és amikor rákérdeztem, hogy mikor lesz a kreatív fotózás, azt a választ kaptam, ha majd esik a hó… Ennek analógiájára nyáron ugyanúgy lehet mondani egy esős hét után, hogy majd egy verőfényes napon megyünk ki fotózni. Arra azért figyeljetek, hogy ne essen túl távol a kreatív fotózós nap az esküvőtől, hiszen az esküvői készülődés izgalmai, a friss házasok megismételhetetlen pillantásainak ott kell lennie az arcotokon.

Hogyan lehet ezt megszervezni?

A gondot leginkább a ruha jelentheti. Ha ez a sajátod, hatalmas mozgástered van, és a Trash The Dress fotózást is kipróbálhatod. Ha kölcsönzött a ruha, a másnapi fotózás akkor is megoldható. A szalonok vannak annyira rugalmasak, hogy adnak néhány nap türelmi időt a visszavételre. Ha következő hétre nem foglalt a ruha, akár hosszabb időre is odaadhatják, ha foglalt, akkor pedig kedd estig legalább el lehet húzni a dolgot. Szóval egy hétfői vagy keddi fotózás a ruhán nem fog múlni.

A macera azzal lehet, hogy a sminkest és a fodrászt újra össze kell szervezni. Ha jó előre bejelentkezel, ez is megoldható. Ráadásul előnye az, hogy ha például két frizura vagy smink között vacilláltál, mindkettő lehetséges: mondjuk az esküvő napján feltűzöd a hajad, míg a kreatív fotózós napon laza loknikat készíttetsz, vagy egyszerűen egy virággal dobod fel a hajadat.

A „Trash The Dress” fotózás

Ha saját menyasszonyi ruhád van, megteheted, hogy olyan képeket készíts, amitől mindenkinek még a lélegzete is eláll. A „tedd tönkre a ruhádat” fotózás lényege az, hogy egy utolsó fotózás keretében tönkreteszed azt. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül a sárban kell vele fetrengeni, hanem azt, hogy olyan fotók is készülhetnek, amilyenek egy kauciós-kölcsönzős ruhával soha. Például bemész térdig a Balatonba, felmászol egy fára, beállsz egy szökőkút alá, felülsz a lóra vagy be kell másznod valahogyan egy piszkos romos épületbe, aminek a képeken óriási hangulata van.

Ha vannak még kérdéseid a témában, tanácsot szeretnél kérni, vagy segítségre lenne szükséges az esküvőd megszervezésében, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Konzultálok az esküvőszervezővel