Hogyan válasszak fátylat?

A kérdés megválaszolásához segítségül hívtam a Bridal Mirage megálmodóját. Erika, akit talán az online fórumozók körében nem kell külön bemutatnom, egyedi esküvői kiegészítőket tervez és készít. Egy rövid interjú keretében elmesélte, mire ügyeljünk az anyag, a szín kiválasztásánál, és adott néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan csalhatunk optikailag a megfelelő kiegészítők választásával, illetve miként hangsúlyozzuk egyéniségünket és előnyös vonásainkat.

G2

Fotó: G2 Fotó

Mitől leszel te?

Talán nincs is annál gyönyörűbb pillanat, amikor megtalálod A ruhát. A szalon lelkes dolgozói már szorgosan fürkészik, mit, hogyan kell majd átalakítani, hogy úgy nézhess ki, mintha rád szabták volna. Pont úgy, ahogy a tervező megálmodta.

Minden menyasszonynak megvan a maga stílusa. Fontos ezt figyelembe venni a kiegészítők kiválasztásnál, hiszen egy gondolat és egy romantikus menyasszonyból könnyen varázsolhatunk divatosat, de akár egy dívát is.

Gondolatok és tévhitek

Egy menyasszony nem feltétlenül rendelkezik karcsú derékkal és 180 centis magassággal. Egy jól megválasztott kiegészítő esetén nem csak egyéniségedet, stílusodat mutathatod meg a ruhában, de egy kis oda figyeléssel még a hátrányos tulajdonságaidból is könnyedén kovácsolhatsz előnyt. A lényeg, hogy tarts be néhány alapszabályt, és ne hagyd otthon a szépérzéked!

Nem kell elfogadni mindig az interneten található, egymásról másolt „jó tanácsokat”. Az első alapszabály, hogy merj álmodni! Nincs is szebb mikor az álomból valóság lesz egy csapásra, mert hiszen az álmod része személyiségednek és így azon majd csak csiszolni kell.

Sokszor találkozhatunk az interneten fantázia nevekkel. A fátyol hosszúságát egyesek különleges nevekkel ruházzák fel csak azért, hogy termékük eladhatóbb legyen. Sajnos a név mögött jelentés nincs és ez alapján szerencsésebb, ha centiméterekben gondolkodsz.

Nem kis fejtörést szokott okozni egy krémszínű ruha pontos árnyalata. Érdemes a szalonban színmintát kérni, mert sok esetben az ivory, krém, tört fehér és offwhite elnevezések csupán egyetlen színárnyalatot jelent, de a színminta sosem hazudik.

Amit érdemes betartanod:

  • Ha a ruhád látványosan ketté van osztva egy díszítő elemtől, vagy ha 2 részes a ruha, ügyeljünk arra, hogy a fátyol ne pont ebbe a magasságba érjen, mert az csak kövérítene.
  • Duci illetve rövid ruhás (kosztümös menyasszonyok) nem kell félni a hosszú és a birdcage fátylaktól.
  • Hosszú fátyol kerek és szögletes archoz, duci testalkathoz és alacsony menyasszonyhoz. Tökéletes párosítás lehet, ha a fátylat nem a fejünk búbjára, hanem inkább a konty feletti magasságba tűzzük. Ettől arcvonásaid lágyulnak, és nem nyom össze!
  • Ha fátylat szeretnél tűzni a hajadba, akkor ahhoz egy minimum 5 cm hosszúra lesz szükséged, ha ennél rövidebb akkor trükkre

Mire kell figyelni?

Világunk sokszínűségének köszönhetően egyre nehezebb megtalálni a megfelelő kiegészítőt. Vásároljunk akár internetről, szalonban vagy varrónőnél, mindig figyeljünk a tüll minőségére! Az igazi fátyol tüll puha, finom tapintású és nem szúr! Nem érdemes olyan kiegészítőt vásárolni, ahol azt tanácsolják, hogy majd ha beletűzöd rendesen a hajadba, akkor majd az tökéletesen fog neked állni. Valami jól áll, és van, ami sohase fog. Nem szabad megfeledkezni a fátylon felhasznált díszítésről sem! Hiszen ez a legfőbb díszed.

Higgyétek el, sok év tapasztalata mondatta velem ezeket a gondolatokat, ezzel is megkönnyítve a menyasszonyok dolgát. Egy esküvő szervezése hatalmas feladat, az első igazi kihívás két szerelmes előtt. Aki felkeres, az tudja, hogy szeretem a különleges, szokatlan kihívásokat, és nincs számomra nagyobb boldogság, mint amikor egy elégedett menyasszony fotókkal áraszt el.

Bridal Mirage

Ha vannak még kérdéseid a témában, tanácsot szeretnél kérni, vagy segítségre lenne szükséges az esküvőd megszervezésében, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Konzultálok az esküvőszervezővel