Menyasszonyi SOS túlélő csomag – check list

A Jennifer Lopez-féle esküvőszervezős filmben minden tökéletes volt: J. Lo csak szétnyitotta a kabátját, amelyben minden menyasszonyi kellék egy-egy külön zsebben lapult.

Nos, nekem ilyen kabátom sajnos (még 🙂 ) nincsen, de ezeket a kellékeket egy a menyasszonyi ruhához passzoló táskában vagy szütyőben lehet elrejteni, amely ha szükség van valamire, a menyasszony diszkrétebben tud a mosdóba szaladni vele mint egy zörgős műanyag reklámtáskával. Ráadásul a főasztalon vagy a szék karfáján ezeket feltűnésmentesen el is lehet helyezni.

A kellékek természetesen az örömanya táskájában is lapulhatnak, ám ilyenkor fennáll a veszélye annak, hogy valamit elfelejtett berakni – amire égető szükség lenne az adott pillanatban vagy be kell rángatni a tánctérről az illetőt, hogy adja már oda a rúzst. A legbiztosabb az, ha a menyasszony maga pakolja össze és maga őrzi ezeket a holmikat, amelyek adott pillanatban akár kincset érhetnek. A szertartáson természetesen rá lehet bízni a kis csomagot valakire.

Vegyük sorra, mik azok a dolgok, amelyek jó, ha a menyasszony keze ügyében vannak:

1. Papír zsebkendő

A menyasszony egyik legfontosabb kelléke. Megható pillanatoknál egész biztosan szükség lesz rá. A felesleges smink vagy izzadság felitatásához is nélkülözhetetlen, nem beszélve nyáron az allergiaszezonban tartott esküvők idején.

Amikor a szertartás előtt elveszik a kellékes táskát, akkor egy-két zsebkendőt diszkréten a menyasszonyi csokor szárához lehet szorítani, amelyet a menyasszony egy mozdulattal előkaphat és a markába visszatehet, ha szükség van rá.

2. Rúzs, púder

Étkezés után még a legtartósabb rúzs is megkopik, ezért érdemes egy olyan rúzst vagy szájfényt betenni, amellyel a mosdóban bármikor korrigálni lehet a make-up-ot. Egy púder is rendkívül hasznos lehet, főleg hőség idején.

3. Zselés talpbetétek

A szép és kényelmes női alkalmi cipő már önmagában ellentmondás. Az esküvőre biztosan a legszebb cipőt választják a menyasszonyok. Ám egy gyönyörű szatén csodacipő szinte garantáltan vízhólyagokhoz vezet jó pár óra után. Hogy ezt elkerüld, érdemes beszerezni egy zselés talppárnát vagy sarokvédőt, hogy gondtalanul táncolhass!

4. Sebtapasz

Szintén vízhólyagok ellen, vagy ha a cipő esetleg a ruha díszítése a szoros fűzés miatt felkarcolja a bőrt, érdemes az est további részében ezeket a területeket sebtapasszal védeni.

5. Gyógyszerek

Elég, ha beteszel egy-két szemet az alábbiakban felsorolt gyógyszerekből. Már a tudat, hogy nálad van, ha szükség lenne rájuk, óriási biztonságot adhat.

– Fejfájás illetve fájdalomcsillapító
– Hányinger csillapító pl. Daedalon
– Széntabletta hasmenésre
– Emésztéskönnyítő pl. Bilagit, nagy, nehéz vacsora, vajkrémes torták után
– Görcsoldó
– Esetleg nyugtató a menyasszony állapotától függően

6. Tű-cérna, biztostű

Ha a ruhán szakadást gyorsan orvosolni kell, vagy ne adj’ isten leszakad az uszályt tartó gomb.

7. Pót harisnya

Már felhúzásnál elszakadhat a vékony menyasszonyi harisnya, így érdemes többet beszerezni. Nem mondom, hogy a ruha alatt sértetlen marad, különös tekintettel tűsarkú cipőnél vagy kezdő combfix-használók körében.

Nekem nem sokkal a torta vágás előtt lecsúszott a harisnyám (hiába a szilikonpánt belül), a bokámon landolt, majd beleakadt a cipőm sarka, és egy jól irányzott tánclépéssel kiszakítottam.

8. Hajtű, hullámcsatok, mini hajlakk

Ha a nagy mulatozás közepette elszabadul, és saját életre kel egy-egy tincs, legyen mivel rögzíteni.

9. Pót bugyi, betét, tampon

Erre csak annyit mondok, hogy meglehetősen izzadságos meló a lakodalom egy menyasszony számára…

10. Frissítő kendő

Ha nincs lehetőség zuhanyozásra, vagy csak egy kis felfrissülésre vágysz, a drogériákból lehet mini csomagban is nedves törlőkendőt beszerezni.

Telefon?

Nem lesz szükséged a telefonra! Ne a menyasszony intézkedjen, ha valami történik, a többieknél meg úgyis lesz!

Mielőtt valaki “menyasszonyi bőröndben” kezdene gondolkodni a kellékek mennyiségét illetően, elárulom, hogy mindezen kellékek elférnek egy szütyőben.

Mit NE TEGYÉL a táskába?

Igazolványok, személyes iratok. Azok biztonságosabb helyen vannak a vőlegény zakózsebében, hiszen az biztos, hogy nála lesz, míg a táskát pedig odaadod valakinek, aki szintén rábízza valakire, stb.

Ha vannak még kérdéseid a témában, tanácsot szeretnél kérni, vagy segítségre lenne szükséges az esküvőd megszervezésében, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Konzultálok az esküvőszervezővel